Száz szónak is egy a vége #1

Sziasztok!

Múlt hét szerdán volt megtartva a legutóbbi Aranymosásos 100 szavas játék, aminek tegnap volt az eredményhirdetése




Ha tehetem, akkor én is részt szoktam venni rajta, mert érdekesnek találom a koncepciót, amivel kreatív gondolkodásra motiválják a résztvevőket.

Mit kell tudni erről?
  • Egy véletlenszerűen megadott nap reggelén kiírják, hogy arra a napra meghirdetik a játékot, melyre éjfélig lehet beküldeni az írást. Hogy ne maradjatok le a kihirdetésről, érdemes bekövetni az Aranymosás facebook oldalát itt.
  • 100 szóban kell kifejteni egy történetet. Ez azért kihívás, mert hosszú szöveget mindenki tud írni, de ilyen rövid terjedelemnél minden szónak a helyén kell lennie, hogy a megfelelő hatást érje el.
  • Adott egy téma vagy kifejezés, amit fel kell használni és ehhez egy zsánerbeli megkötés.

És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, íme a legutóbbi feladat és a nyertes írás, ami mellett másokat is megemlítenek még, mint kiemelkedő alkotás.

Feladat: Írj egy pontosan 100 szavas, kerek történetet, amiben szerepel ez a három szó: „az évnyitón kezdődött”. A történeted zsánere legyen sci-fi vagy fantasy.


"A nyertes végül Egressy Anna története lett.

Tetszett Agatha Keyguard kis- és nagyisteneket felvonultató világa; Varga Ferencné magába szippantó tankönyvei; Agnes Epstein tanártolvaja; Dyta Kostova szimulációja; Amoniel erős hangulatú démonos története; Esztimo mesét követelő füzetei; Toportyán varázstalanná váló világa."

Az én értelmezésemben elsősorban tényleg játék a szavakkal, a gondolatokkal és ötletekkel. Az írások többségét el szoktam olvasni, ha van rá időm, akkor mindet. Érdekes látni, hogyan használják fel a rendelkezésre álló információkat és építik be a saját történetükbe.

Ezt pedig én írtam a játékra:

A digitális kijelző reggel nyolc órát mutatott, szeptember 1., a 244. nap.

Hónapok rutinjának köszönhetően percek alatt felöltözött és magához vette pisztolyát, amit kábító fokozatra állított. Az űrkadétok kollégiumának folyosóján rohanva ment a tiszti akadémiai év megnyitójára, mert az évnyitón kezdődött minden.

Tele volt az átrium beszélgető, tolakodó emberekkel, így senki se gondolt ájulásnál rosszabbra, ahogy valaki összeesett lövése miatt. Szorította az idő, gyorsan a következő katonához ment és lőtt. Még ketten jártak így és már az utolsó célpont mögött volt, amikor az épületet is megrengető plazmarobbanás bekövetkezett.

A digitális kijelző reggel nyolc órát mutatott, szeptember 1., a 245. nap.

Jó szívvel tudom ajánlani a többi mininovellát is, nem csak a kiemelt emberek írásait.

Jó olvasást!
Morhen

Megjegyzések