Podcast bemutató #1 - Potterless

Sziasztok!

Be kell valljam, hogy az utóbbi időben sokkal kevesebbet olvasok, aminek egyik oka az, hogy rátaláltam egy tök érdekes angol nyelvű podcastre, amit jó szívvel ajánlok minden Harry Potter őrültnek és aminek a neve Potterless. (Talán nem meglepő, ha azt írom, hogy a címhez az ihletet a Pottermore oldal adta a készítő elmondása alapján.)


És hogy miről szól ez a podcast? A honlapján található bemutatkozószöveg így hangzik magyarul:

A Potterless Mike Schubert varázslatos utazását követi végig. Egy felnőtt férfi útját, aki először olvassa a Harry Potter sorozatot, Harry Potter rajongókat vendégül látva szórakozik a történeti hibákon, rémesen rossz jóslatokba bocsátkozik és borul ki azon, hogy a kviddics a legrosszabb sport, amit valaha feltaláltak. Utánozhatatlan humorával, éles eszével és egy egész seregnyi szellemes és jól tájékozott vendéggel Mike Schubert kalandra indul a könyveket olvasók gyerekkorába, de ezúttal a rózsaszín köd nélkül. Eddig a visszajelzések alapján a hallgatók így jellemezték a Potterlesst: "Vidám és elbűvölő", "igazán varázslatos", és "olyan, mintha egy babát néznék meg járni tanulni". Tudj meg többet ITT.

A nosztalgikus pillanatok miatt kezdtem el, mert nagyon sok szép emlék fűz a könyvekhez. Ehhez jön még pluszban, hogy nagyon vicces és érdekes, hogyan lesz a műsorvezetőből Harry Potter fan, hallani az első olvasás izgalmát és azt, hogyan próbálja kitalálni a cselekmény alakulását.

Általában 45 és 60 perc között van egy rész hossza, ami alatt egy adott könyvnek csak egy részletét tudják kibeszélni. Az elhangzott információk egy részét már ismertem, de bőven volt olyan információ, ami új dologként ért és amibe nem gondoltam bele anno. Ilyen például, hogy a kviddics miért nem lehetne igazi sport, a nyilvánvaló repülő seprűktől eltekintve, milyenek a szabályai.

Itt hagyom nektek az intro-t, ha bele szeretnétek hallgatni a podcastbe:




További jó olvasást!
Morhen

Megjegyzések