Sci-fi Szerda #2


Visszatértél (írta GayFesh)

Beleillesztette a kristályt a tartályba, amit tervezett, s melynek kábelei a terminálhoz vezettek. A monitor villogott, majd sötétbe borult, mielőtt egy egyszerű arc jelent volna meg.
- Kérem várjon. Új információ begyűjtése. -Mondta.
Leült a terminál elé.
- Mi a franc? Ez nem az én kezelői felületem.
- Nem, ez az enyém. -Felelte a monitor édes hangon és a kristály a beszéddel összhangban villogott. -Elemzés kész. Oh, te jó ég.
- Mi vagy te?
- Úgy tűnik egy nagyon régi biztonsági mentés. A világ halott és az égbolt idegen.
Előrehajolt, nem tudta elfojtani feltörő vigyorát.
- Tudtam. Senki nem hitt az elméletemnek, de tudtam, hogy ez nem egy természetes kristály.
- Két milliárdnyi Nap körüli kör telt el. Gratulációm a mérnöknek, de gondolom nem te voltál.
- Nos, nem én. Egy egész ládányi kristályt találtunk, mint a tied egy ásatáson. Tulajdonképpen te vagy az első igazi bizonyítéka, hogy a Marson volt civilizáció. És kétmilliárd marsi év illik is a számításaimba.
A monitoron lévő arc szemei összeszűkültek.
- Nem teljesen. Te a harmadik civilizációból vagy. Elképesztő. Ha többünket aktiválod, ők is elégedetettek lesznek a kísérlet sikerességével.
- Milyen kísérlet? Az agy működésének átültetése kristályokba?
- Nem, egy másik. Mikróbákat küldtünk ki. Visszatértél.


Mi jön az égből (írta: KMApok)

72 nappal korábban: Az első észlelése az ismeretlen tárgynak, ami a Föld felé zuhant. Teljesen fekete, kétszer akkora, mint a Hold és ütközési pályán volt a Föld irányába, elképesztő sebességgel.
Azt hittük ez lesz a vég.
Titokban tartottuk, amíg tudtuk, de ahogy kitudódott teljes pánik tört ki. Utána valami változott.
43 nappal korábban: Elkezdett jelentősen lassulni. A tárgy elektromos jeleket sugárzott, és a félelem helyét az izgatottság vette át. Talán egy idegen faj lehet?
Azt hittük, hogy kapcsolatba fognak lépni velünk, ahogy a tárgy még jobban lassított.
28 nappal korábban: Megváltozott a formája, elkezdett szétszóródni. A gömb szétesett és folyamatosan növekedett. A közelebbi vizsgálatok azt mutatták, hogy amiről azt hittük, hogy szilárd tárgy, több milliárd kisebb darabra esik szét, nagyjából háznyi nagyságúakra, csillag formában, tucatnyi tüskével. Egy nap alatt kialakult a "háló" a Föld felett.
Egy éjszaka alatt megváltozott a kozmikus sugárzás szintje, sokkal élhetőbb lett és a klímaváltozás hatásai is javultak.
Az elektromos jelek folyamatosan érkeztek, de minden kísérlet kudarcot vallot, ami a megfejtésükre irányult. Elkezdtünk felderítő gépeket küldeni az úgynevezett "Rács" felé. Tegnap valami megváltozott. Amíg úgy tűnt, hogy a rács körülöttünk mozdulatlan, gyorsan be sikerült bizonyítani ennek ellenkezőjét. A naprendszer többi égitestéhez képest mozogtunk.
Ma a Föld több százezer mérföldre van az eredeti pályájától.
Nem csak egyszerűen meghódítottak, hanem elraboltak.

Megjegyzések