I. magyar Spook-a-thon


Üdv Mindenkinek!


Pár napja találtam rá egy igen érdekes és támogatandó kezdeményezésre, mégpedig I. magyar Spook-a-thon névvel, amit Arwen indított. Részletek ITT. Ugyan a "hivatalos" nevezés október 19.-ig volt elérhető, de ez ne akadályozzon meg senkit, hogy belevágjon a saját maga örömére.

Az öt mini-kihívás érdekesnek tűnik és megvan a lehetőség arra is, hogy többet egyszerre tudjunk teljesíteni. Kaptunk egy szép listát is, ami segítséget nyújthat a választásban, de tudom javasolni akár a moly.hu vagy bármely más webshop-ban a címkék alapján való keresést, hogy ráakadjunk az egyes kategóriákba illő történetekre.

1. Olvass egy klasszikus horrort!
2. Olvass el egy könyvet a Klasszikus rémtörténetek Horror, misztikum és természetfeletti jelenségek című antológiából!
Az első kettő mini-kihívást összevontam, így esett a választásom Bram Stoker Draculájára. A filmet már láttam, mégpedig nem más főszereplésével, mint Lugosi Bélával, amit ha nem láttál még, akkor itt az ideje, hogy pótolj! Azóta foglalkoztatott, hogy milyen a könyv, ami az alapja volt, tehát ez nem volt egy nehéz választás.

https://i.pinimg.com/736x/00/2e/f8/002ef839ad28cd5900d0dfa05bc66978--horror-books-horror-movies.jpg

3. Olvass egy pszicho-thrillert!
A pszicho-thriller kategóriában Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete lett végül a befutó, miután alaposan átnéztem a hasonló témájú könyvek listáját. Hogy miért? Mert már sokan, sok helyen feldolgozták ezt a kettős életet élő ember témáját. Van ahol átemelték a szereplőt magát, például A szövetség című filmben, de a Marvel univerzumban sem idegen a koncepció, hisz elég csak Hulkot említenem. Ezért tartottam érdekes választásnak, hogy jobban megismerjem ezt a sokakat megihlető téma eredetetét.

https://i.pinimg.com/originals/45/37/26/4537265c6e672dfc98ae8bbda106fbb9.jpg
4. Olvass egy Halloween címkés könyvet!
Először nem jutott semmi az eszembe, amivel ebben a mini-kihívásban indulhatnék, ami kicsit frusztrált is először. Próbáltam nem elveszíteni a fejem, ahogy Washington Irving által megírt Az álmosvölgy legendájában szereplő lovassal történt és ezzel el is jött a megvilágosodás és a megoldás a problémámra.

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/tabs.web.media/b/h/bhf0/bhf0-square-1536.jpg

5. Olvass egy gótikus irodalmi művet!
Végül, de nem utolsósorban pedig Mark Shelley sokak által ismert professzorával, Frankensteinnel és az általa alkotott híres és tragikus szörnytörténetével zárom a mini-kihívások sorozatát.
https://i.pinimg.com/736x/d7/e0/fd/d7e0fdfb03471c26e5f4a312a4459337--fantasy-artwork-fantasy-books.jpg
Így azt hiszem elmondható, hogy eléggé klasszikusra sikeredett az olvasmánylistám. Még nem vettem részt neki hasonló olvasási maratonnak, ezért van bennem egy kis izgalom, hogy vajon sikerül-e teljesítenem. Ennek ellenére akkor se lesz rossz érzésem, ha esetleg kicsúszok az időkorlátból, hiszen négy remek könyvet olvastam el.

Ahogy végzek a könyvekkel, mindegyikről fogok írni egy posztot, ami motiválhat bennetek is, hogy kezetekbe vegyétek őket.

Üdv,
Morhen

Megjegyzések