30 napos könyves kihívás - 22. nap

Sziasztok!

A kihívás mai napján az egyik jelenleg olvasott könyvem mutatom be:


A lovecraft-i történet központjában egy lány eltűnése van, kinek előkerítésére az Ulthari Leánykollégium professzora Vellitt Boe vállalkozik. Több végzetes következménnyel járhat lehet, ha nem sikerül a küldetése.
A főhősnőnk korábban nagy utazó volt, bejárta az Álomföld minden jelentős pontját és közben sok tapasztalatot gyűjtött, míg le nem telepedett. A több éves pihenésének megvannak a hozadékai, de ahogy elindul útjára, az évek és a rutin újra felszínre hozza a benne rejlő kalandort, immár tapasztaltabb és bölcsebb jellemével kiegészítve.
A könyv erősen épít H. P. Lovecraft korábbi műveire, amik az Álomvilágban játszódnak, több visszaköszönő elem van, amik a tapasztalt olvasók számára ismerősök lesznek és kiegészítik mindazt, amit addig tudtak erről a világról. Az sem hátrány, ha ez az első ilyen történet, amit olvasol, mint én, mert teljesen érthetően magyarázza el, hogy kell elképzelni ezt a különleges helyet, a benne levő életet és lényeket. Csodás és számunkra mágikusnak tűnő környezetben utazik teljes természetességgel lebegő városok alatt a tengeren vagy nézi, ahogy vízfelszín alól felbukkanó várost húz a mélybe egy láthatatlan szörny.
Arra figyelmeztetnék mindenkit, hogy a Zarándokút Kadathba történethez spoilert tartalmazhat.
Bővebben a könyvről majd egy külön posztban.

Holnap egy olyan könyvet mutatok be, ami egy "guilty pleasure"-m, bűnös szenvedélyem.

Jó olvasást!
Morhen

Megjegyzések