30 napos könyves kihívás - 24. nap

Sziasztok!

A mai napon egy kevéssé ismert könyvet mutatok be, amit több embernek ismernie kellene, mint amennyien most ismerik:
A fülszövege a következő magyarul, saját fordításban:

"Mi van akkor, ha az élet, amit ismerünk, csak egy játék?
Mi van akkor, ha hagyományos iskolák helyett, a gyerekek úgy tanulnának, ha részt vennének egy virtuális valóság szimulációban, amiben egy egész "életet" leélhetnének születéstől halálig - többször is?

Mi van, ha egy játékos, az utolsó játékában meg tudná változtatni a világot örökre?"
Annyira ismeretlen ez a könyv, hogy még magyar forgalmazója sincs, csak angolul lehet megvenni, Amazonon például. Ez egy remek sorozat nyitódarabja, amitől eldobtam az agyam, olyan szövevényes és fordulatos a cselekménye és olvastatja magát.
Az alaphelyzet, hogy a gyerekek több életet élnek le virtuális valóság szimulátorokban, ami életeket stream-eken követni lehet és a legjobb játékosokat szponzorok támogathatják, illetve saját csapatjuk is lehet, hogy megtervezzék a következő játékot, annak ellenére, hogy minden játékinduláskor törlik az emlékeiket, különféle képességekre ruházhatnak be, amiket tehetségpontoknak is nevezhetünk.
Összetett, de logikusan felépített történet, amiben nem szokatlanok az olyan fordulatok, amik után az egész világ új mélységet kap.
Azt hiszem újra fogom olvasni és írok ezekről a könyvekről, mert mindenképp szeretném, ha többen megismernék Terry Schott munkásságát, aki egyébként maga is aktív facebook használó és válaszol a rajongói üzenetekre, kommentekre, e-mailekre.

Holnap a kedvenc könyvem mutatom be, amit iskolában olvastam.

Addig is jó olvasást!
Morhen

Megjegyzések