30 napos könyves kihívás - 3. nap

Sziasztok!

A 3. nap kihívása, hogy kiválasszam a kedvenc sorozatom:


Jo Nesbø-től a Harry Hole sorozat

Majdnem mindegyik könyv külön bűnügy történetét meséli el, kivételt ez alól a Kísértet és a Police képez. Ezeken túl viszont vannak több könyvön keresztül átívelő történetszálak és visszatérő szereplők is akadnak jócskán, ami még inkább erősíti azt az érzést, hogy egy valós világot mutat be, ahol nem csak egy történet erejéig léteznek a fő- és mellékszereplők.
Ízig-vérig skandináv krimit kap az, aki kezébe veszi, ami rendszeresen bemutatja az emberiség sötét oldalát. A cselekményre nem lehet panasz, fordulatos és váratlan húzásokkal biztosítja, hogy lerágd az összes körmöd, amikor egy-egy szereplő élete forog kockán. Ugyanis itt is az a helyzet, mint az első napi könyvnél , hogy sose lehetsz biztos benne, hogy túléli-e a kalandot az, akiért szorítasz.
Őszintén megmondom, nekem volt pár olyan pillanat, amikor nagyon durván lesokkolt valakinek a halála, pedig nem szoktam karaktereket megszeretni, de ezeknél a könyveknél elérte ezt Nesbø.

Eddig 11 rész jelent meg, egyik könyv se kisdarab, így nagy fába vágja a fejszéjét, aki nekikezd, de mindenképpen megéri, csak javasolni tudom.

Holnap, a kihívás 4. napján a kedvenc könyvemről fogok írni pár gondolatot a kedvenc sorozatomból. Harry Hole egyik története lesz, csak még ki kell találnom melyiket válasszam. :)

Addig is élvezzétek még ki a vasárnapot és jó olvasást!
Morhen

Megjegyzések